O klubu AC Košutnjak

Streličarski klub Košutnjak osnovao je 2008. godine Slavko Stanković sa grupom svojih bliskih prijatelja i istomišljenika. Dizajniran kao sportska oaza koja prati najviše standarde sličnih klubova iz celog sveta, klub je već od osnivanja stekao nepodeljenu naklonost sportske javnosti i epitet jedinstvenog strelilčarskog kompleksa. Zahvaljujući takvoj reputaciji, klub je u proteklim godinama bio domaćin velikih turnira, internacionalnih seminara i kao kruna sportskih takmičenja, tri Državna prvenstva u metnom streličarstvu.

Klub je otvoren svih 7 dana u nedelji, i spreman da ugosti sve one koje ovaj sport privlači, bez obzira na uzrast, fizičke predispozicije i prethodno iskustvo, bilo da streličarstvom žele se bave rekreativno ili imaju takmičarske ambicije.


Teren

Teren Streličarskog kluba Košutnjak zadovoljava sve vrhunske standarde streličarskog sporta, i jedini je teren takve vrste u našoj zemlji sa sertifikatom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Nalazi se u zelenoj oazi urbane gradske zone, na samo 10km od strogog centra Beograda. Čitav kompleks obuhvata 2 travnata terena različita po veličini, baštu sa kafe-klubom i pratećim prostorijima, i parking prostor na samom ulazu u klub.


Tim

Tim koji vodi Streličerski klub Košutnjak je homogena celina koju čine individualci različitih interesovanja i nivoa stručnosti. Ono što ih čini uspešnim je entuzijazam i iskreno uverenje u kvalitet onoga što se u klubu radi i planira. Tim instruktora obučio je do sada veliki broj polaznika po ekskluzivnom programu škole streličarstva Dong Eun Suka, jednog od najtrofejnijih svetskih trenera, sa kojim naš klub uspešno sarađuje.Stručni tim kluba AC Košutnjak

Naš tim

Aleksandra Stanković

kreativni direktor

"Streličarstvo je divan sport, inspirativan u svakom smislu reči! Pobediti sebe na tako divan, zdrav i sportski način, velika je mudrost i umeće!"

Đorđe Redža

trener

"Istrajnost i fokusiranost su sastavni deo svakog kvalitetnog treninga. Dobar streličar mora biti spreman na izrazitu posvećenost treningu."

Ivan Kuzmić

instruktor

"Ovo je divan sport u kome svako može da uživa, bilo da se njime bavi rekreativno ili takmičarski! Luk i strela su omiljeni sportski rekviziti i deci i odraslima."

Uroš Bukvić

instruktor

"Luk. Strela i kultura tela!"

Članstvo u klubu

Članovi Streličarskog kluba Košutnjak su sportisti i rekreativci različitih uzrasta. Posle završene osnovne obuke, oni koji žele da nastave kao takmičari priključuju se radu sa trenerom i našoj takmičarskoj ekipi koja obuhvata pionirski, kadetski, juniorski i seniorski uzrast. Oni koji žele streličarstvom da se bave samo rekreativno, kao članovi kluba na raspolaganju imaju klupsku opremu i teren koji je otvoren svih sedam dana u nedelji.