Renomirani italijanski proizvođač sportske opreme ERREA, inače sponzor svetske streličarske organizacije World Archery, biće ove godine sponzor turnira za mlađe kategorije koji će se na inicijativu Streličarskog kluba Košutnjak 27. jula prvi put održati u našoj zemlji. ERREA će svim učesnicima pokloniti promotivnu majicu sa logom turnira, a pobednici će osim medalja dobiti i komplet sportske opreme ovog poznatog svetskog brenda.

Takmičarska ekipa Košutnjaka nadmetala se na dvoranskom Državnom prvenstvu u svih pet kategorija olimpik stilom: seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj, pionirskoj i veteranskoj. Naši takmičari obradovali su svoj klub sa pet pojedinačnih i jednom timskom medaljom. Čestitamo svim takmičarima koji su branili boje kluba na prvenstvu države!

Juniori Košutnjaka, Aleksa Obradović i Aleksa Galić, osvojili su zlato i srebro na dvoranskom Državnom prvenstvu za 2019. godinu. Čestitamo našim juniorima!

Teodora Kobali takmičarka Košutnjaka osvojila je na dvoranskom državnom prvenstvu zlatnu medalju u svojoj, kadetskoj konkurenciji, a dan kasnije i srebro u jakoj i znatno starijoj konkurenciji seniorki. Veliki uspeh naše mlade takmičarke zasluga je i trenerskog tima našeg kluba koji predvode trener Đorđe Redža i kondicioni trener Ivana Pašić.

Šestu godinu zaredom, svetski poznati trener i osvajač dve zlatne olimpijske medalje korejski internacionalac Dong Eun Suk, održaće novi trening-kamp na terenu i u organizaciji Streličarskog kluba Košutnjak. Od 21. jula do 8. avgusta, streličari iz Srbije, Slovačke i Slovenije imaće priliku da unaprede svoju veštinu uz jednog od najboljih svetskih trenera.

Na tradicionalnoj dodeli godišnjih nagrada, Streličarski savez Srbije posthumno je odao priznanje Svetlani Ceci Popović za životno delo i neizmeran doprinos razvoju streličarskog sporta u našoj zemlji.

Naša draga Ceca, trener najtrofejnijeg srpskog streličara Luke Popovića i Streličarskog kluba Košutnjak, sa velikim entuzijazmom neprekidno je nadogarđivala svoje znanje tokom čitave trenerske karijere, prenoseći ga nesebično dalje mlađima. Njena dostignuća su istinski legat srpskog streličarstva i putokaz generacijama koje dolaze kako se požrtvovanošću stiže do svetskog vrha. Neka joj je večna slava i hvala!

14. jula na našem terenu održan je prvi Memorijalni turnir u slavu Svetlane Cece Popović, naše drage klupske koleginice, velikog prijatelja i streličarskog znalca. Na turniru koji je bio omaž njenoj velikoj zaostavštini i nesebičnoj posvećenosti razvoju srpskog streličarstva učestvovali su svi najbolji streličari naše zemlje.

U divnom sportskom ambijentu male sale Beogradske Štark Arene održano je Prvenstvo Beograda u streličarstvu za 2018. godinu, čiji je domaćin i organizator bio naš klub. Za medalje sa ovog tradicionalno prestižnog turnira nadmetala su se 94 takmičara u 16 različitih kategorija.

Veliku zahvalnost za uspešnu organizaciju, Streličarski klub Košutnjak duguje zaposlenima u Areni koji su nesebičnim zalaganjem pomogli da turnir bude organizovan na vrhunskom nivou. Održavanje Prvenstva Beograda 2018 u značajnoj meri pomogao je Grad Beograd – Sekretarijat za sport I i omladinu, koji je obezbedio deo neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.

Ženska seniorska ekipa Košutnjaka u sastavu Katarina Todosijević, Mina Matevska i Teodora Kobali oborila je državni indoor rekord i tako vrednu i laskavu titulu rekordera donela u svoj klub. Čestitamo našim devojkama i nadamo se novim timskim uspesima u budućnosti!

Aleksa Galić, junior našeg kluba osvojio je 3. mesto i svoju prvu medalju u međunarodnoj konkurenciji, na Centralno-Evropskom Kupu koji je nadavno održan na terenu našeg kluba. Ovaj veliki Aleksin uspeh, ujedno je i prva juniorska medalja koju je naš klub osvojio na nekom međinarodnom takmičenju. Čestitamo Aleksi i sa puno optimizma dočekujemo nastupe naših mladih streličara na predstojećim turnirima.